pizza

Da Grasso Mieszkowice Pizza

Zachodniopomorskie

Jak podkreślają statystyki, Polacy stają się coraz dużo przedsiębiorczym narodem, a ilość powstających co roku nad Wisłą średnich firm napawa optymizmem. Drinkiem z najbardziej rozpowszechnionych projektów jest mała albo średnia gastronomia, tu z serii dużą popularnością zajmują się pizzerie.

Da Grasso Bobolice Pizza

Gdy początkujący właściciel lokalu gastronomicznego przejdzie przez wszystkie wymagane formalności czy kontrole, wypełni tysiąc wniosków i oświadczeń, a też otrzyma stosowne zgody, przychodzi czas na wyposażenie lokalu.

DaGrasso
DaGrasso

Piec do pizzy – serce każdej pizzerii

Istnieją różne sposoby pieców do pizzy, należy to porównać ze sobą ich parametry w punktach, aby dobrać ten dobry. Często w pizzeriach używane są piece do pizzy elektryczne, a czasem – lecz to odpowiedni pomysł raczej do pizzerii dużych, dysponujących odpowiednim kapitałem – piece opalane drewnem.

Piec elektryczny do pizzy to wydatek, który nierzadko jest krótszy finansowym możliwościom początkującego przedsiębiorcy. Piece mogą liczyć różne wymiary, a dodatkowo zróżnicowaną ilość komór, zezwalających na pieczenie kilku pizz jednocześnie. Istnieją tez piece przelotowe, które dają na duże wypiekanie wielu pizz, ale i zapiekanek, czy podobnych dań w systemie fast food.

Zobacz również pierwsza pożyczka

Bardzo oryginalny piec do pizzy tego gatunku – model 3550TB10, dostaje się w ofercie niemieckiej firmy BARTSCHER. Co zaś się tyczy pieców mniejszych rozmiarów, interesujące zaprezentują się tu oferty dwóch polskich producentów: firmy Stalgast, której projekty z kolekcji X-line, E-line i F-line, piszą w dużej skali rozmiarów, jak oraz instytucje Hendi, oferującej wysoką jakość w wymieszaniu z popularnym wzornictwem.

Piece do pizzy w bezpośredniej kolekcji posiada firma

Co oprócz pieca do pizzy?

Gdy już lokal zostanie zaopatrzony w nasz najważniejszy aspekt, do spełnienia jest jeszcze wielu przedmiotów, bez jakich nie może obejść się żadna pizzeria czy wszystek inny lokal gastronomiczny. Niezbędne będą lodówki na przechowywanie składników, a dodatkowo odporne na ścieranie i dostępne do dezynfekcji blaty do wykonywania wypieku. Do zrealizowania niektórych składników potrzebna będzie również odpowiednia kuchenka.

Zobacz wiadomości Kołobrzeg

Przydatna pewno się okazać dodatkowo specjalna podstawa do pieca (którą odnaleźć bogata w ofercie Stalgast). Przepisy BHP wymagają, żeby dom był urządzony osobne zlewy do czyszczenia dla naczyń do konsumpcji oraz garnków, a także w wyparzarkę do naczyń. Listę taką silna by mieć w nieskończoność, a także naturalnie nie odnalazłyśmy się na niej coraz wszystkie rzeczy absolutnie niezbędne. W gastronomii doświadczenie przychodzi ale dużo mocno, toteż właściciel pizzerii sam przekona się, czego więcej chce jego nazwa. Zamów pracowników z Ukrainy przez agencja pracy tymczasowej pracownicy z Ukrainy

0 0 votes
Oceń
Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments